حقیقت انتظار
 
حقیقت انتظار در کنار مهدی موعود (عج) ایستاد و معنا گرفت
 

 

ز عاشورا تا عاشورا 

عاشورا

اين روزها که کوچه و پس کوچه هاي شهر بار ديگر از عطر شهادت حسين ( ع ) پر و بزرگ و کوچک در سوگ فرزند فاطمه ( س ) سياهپوش شده اند، گروهي از عزاداران ، غم و اندوه خود در رثاي واقعه کربلا را در قاب تصوير کشيده اند .   

از روزهاي اول حلول هلال ماه محرم ، نمايشگاهي شامل 61 تابلو از داستان هاي مصور عاشورا از مرگ معاويه تا شهادت امام حسين ( ع ) با عنوان " واقعه عاشورا " در مرکز فرهنگي وهنري انقلاب اسلامي بنياد رودکي ( برج آزادي ) برپا شده است .

اين مجموعه تابلوها که اهدايي از ستاد عاشورايي فجرآفرينان است تا آخر دهه اول محرم در راهروي اقوام اين مرکز براي علاقه مندان به نمايش گذاشته مي شود .

اين تابلوهاي چاپي که از آثار "پرويز اقبالي" است با ارايه داستان هاي عاشورايي ، تمامي وقايع مربوط به حرکت کاروان عاشورايي ها از مدينه به کوفه ، توقف در کربلا ، اسارت خانواده امام حسين ( ع ) ، شهادت اين امام همام و ديگر اتفاقاتي که براساس اسناد و روايات تاريخي در روز عاشورا و در خاک کربلا رخ داده است را به تصوير مي کشند .

"ابوالفضل همراه" رييس مرکز فرهنگي و هنري انقلاب اسلامي در مورد برپايي اين نمايشگاه به خبرنگار ايرنا گفت : در سال گذشته نيز اين نمايشگاه با ارايه تصاوير عاشورايي در دهه اول محرم برپا شد و از انجا که با استقبال خوب مخاطبان روبرو شد ، در نتيجه با هماهنگي هاي به عمل آمده ، مقرر شد که بارديگر امسال نيز همزمان با دهه اول محرم نمايشگاه براي علاقه مندان داير شود .

اين روزها که کوچه و پس کوچه هاي شهر بار ديگر از عطر شهادت حسين ( ع ) پر و بزرگ و کوچک در سوگ فرزند فاطمه ( س ) سياهپوش شده اند، گروهي از عزاداران ، غم و اندوه خود در رثاي واقعه کربلا را در قاب تصوير کشيده اند .

وي گفت : داستان هاي مصور در ميان نوجوانان و جوانان جايگاه خاصي دارد و به وسيله آنها مي توان مفاهيم عاشورا را بهتر به نسل جوان انتقال داد و از آنجا که داستان هاي مربوط به امام حسين ( ع ) در هر تابلو نوشته شده است در نتيجه هر بيننده مي تواند علاوه بر ديدن تصاوير با کل وقايع اتفاق افتاده نيز آشنا شود و اين امر به ماندگاري اين واقعه بزرگ تاريخ تشيع در ذهن مخاطبان کمک مي کند .

همراه ، از اين تابلوها به عنوان انيميشن مکتوب نام برد و يادآور شد که در هر تابلو گفت وگو ها و اتفاقات رخ داده در آن زمان نگارش شده و اين امر موجب شده است که هر تابلو شامل قصه اي به همراه تصوير از وقايع عاشورا باشد .

فاطمه امير حسيني يکي از بازديد کنندگان اين نمايشگاه براين باور است که داستان نهضت‏حسيني و قصه ي جانسوز ايثار و شهادت حضرت امام حسين (ع) و ياران وفادارش، آن چنان بر قلب‏ها تاثير گذارده که امروز پس از گذشت 14 قرن نه تنها غبار کهنگي و فراموشي را بر خود نديده که به تفکري ماندگار تبديل شده است .

اين دانشجوي رشته تاريخ به خبرنگار ايرنا گفت : هرسال با آغاز ماه محرم ، شور عجيبي در دل هزاران هزار عاشق اهل بيت ( ع ) ايجاد مي شود و با اين که بيش از 1400 سال از اين واقعه مي گذرد ولي هنوز هم عاشقان آن حضرت مراسم سوگواري سالار شهيدان را هر سال پررنگ تر و پرشور تر برگزار مي کنند .

وي همچنين از برپايي نمايشگاه تابلوهاي عاشورايي قدرداني کرد و گفت : هر اثر به نمايش درآمده در اين نمايشگاه ، موجب مي شود که مخاطبان بيش از پيش با وقايع عاشورا ارتباط برقرار کنند و هرچه بهتر ظلم روا شده بر پسر حضرت فاطمه ( س ) را دريابند .

شابد بتوان گفت که استفاده از دقت و لطافت هنر يکي از بهترين روش ها براي نشان دادن ارزشهايي همچون جوانمردي و ايثار است و از انجا که قيام حسين ( ع ) يکي از بزرگترين نمونه هاي رشادت و ايثار در تاريخ است از اين رو استفاده از قالب هاي هنر نه تنها موجب اشنايي نسل جوان با شخصيت سالار شهيدان و راز هاي سر به مهر واقعه عاشورا مي شود بلکه جلو ه هايي از هنر انساني و متعهد را رقم مي زند .

از اين رو جلو ه هايي از زيبايي هاي عاشورايي در نقاشي ها و تابلو خط ها، نقش قالي و قاليچه ها ،اشعار و قطعه هاي ادبي، هنر تعزيه و مداحي و روضه خواني و اخيرا در فيلم و سريال ها از يک سو نشان از قابليت هاي بي شمار نهضت عاشورا و از سوي ديگر حکايت سوز دروني هنرمندان ايراني دارد .

به اميد عاشورايي شدن همه دلها.

 



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 25 آبان 1395  توسط [ra:post_author_name]

یا زهرا (س):
با توام ای دشت بی پایان سوار ما چه شد 
یکه تاز جاده های انتظار ما چه شد؟ 
آشنای" لا فتی الا علی" اینجا کجاست؟ 
صاحب" لا سیف الا ذوالفقار "ما چه شد؟ 
چهارده قرن است، چهل منزل عطش پیموده ایم 
التیام زخم های بی شمار ما چه شد؟ 
چشم #یوسف انتظاران را کسی بینا نکرد 
روشنای دیده امیدوار ما چه شد؟ 
ذوالجناحا! عصر ما چون عصر #عاشورا مباد 
دشت را گشتی بزن، بنگر سوار ما چه شد؟ 
باز ای" #موعود " بی تو جمعه ای دیگر گذشت 
کُشت مارا بی قراری! پس قرار ما چه شد؟ 
می نشینیم تا #ظهور سرخ مردی سبز پوش 
آن زمان دیگر نمی پرسیم #بهار ما چه شد؟ .
#اللهم_عجل



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 19 آبان 1395  توسط [ra:post_author_name]

اعیاص:
🚨 تاثیر پیشانی‌بند #شهید_فهمیده روی جوانان مسلمان بوسنیایی

⚠️ پیراهنهایشان را تکّه تکّه کردندو گفتند: این جملات را روی لباسهای ما هم بنویسید!

📝رهبر انقلاب: یکی از جوانانی که در بوسنی مجاهدت کرده بود، برای من نقل می‌کرد: وقتی که در زمینه‌ی اسکناسهای جمهوری اسلامی، جوانان بوسنیایی عکس شهید «فهمیده»، پسرک فداکار سیزده ساله را دیدند، متوجّه شدند روی پیشانی‌اش چیزی بسته است. پرسیدند: این چیست؟ گفتم: این علامت بسیجیهای ماست که در میدان جنگ و جهاد فی‌سبیل‌الله، پیشانی‌بند می‌بستند.

🚩آن وقت #جوانان مسلمان بوسنیایی صف کشیدند، لباسها و پیراهنهایشان را تکّه تکّه کردند و پیش ما آوردند و گفتند: این جملات را روی لباسهای ما هم بنویسید!

🚩 ما نوشتیم و آنها به پیشانی‌شان بستند و ندای الله‌اکبر این‌طور در قلب اروپا طنین انداخت. همه‌ی دنیا هم با آنها مبارزه می‌کنند... نتیجه‌ی مجاهدتِ با #ایمان به خدا همین است. ۷۴/۷/۲۲
🌹هشتم آبان؛ شهادت شهيد فهميده| #روز_نوجوان

☑اخبارومطالب‌درباره‌رهبرانقلاب👇
‏http://telegram.me/joinchat/BVJQOTudY71xuff_eM03yg



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 12 آبان 1395  توسط [ra:post_author_name]

امام حسین علیه السلام و همه ی لحظه  لحظه های زندگی او، به ویژه حماسه ی کربلایش، تفسیر عینی و عملی قرآن از ابتدا تا انتها است. از این نگاه، نمی توان امام حسین را در آیه یا سوره ای خاص محصور کرد. حسین همه ی قرآن است و همه ی قرآن حسین است.

حامد شاد/ دانش پژوه دکتری مبانی نظری اسلام - بخش قرآن تبیان 

قرآن، عاشورا، امام حسین

اگر بخواهیم در جست و جوی ارتباط های مستقیم (و نه کلی و عمومی) بین امام حسین علیه  السلام و آیات قرآنی باشیم، آیات متعددی هستند که برخی اساساً بر قامت رعنای امام دوخته شده  اند و برخی، هرچند معنایی عام دارند، اما در قامت حضرت به  زیبایی، معنا و مصداق پیدا کرده  اند.
دسته ای از این آیات در سوره ی مبارکه ی اسراء قرار دارند که در این مقاله به آن ها اشاره می شود.
آیات 4 تا 8 (و قَضَینا الی بنی اسرائیلَ فی الکتابِ لَتُفسِدُنَّ فی الارضِ مَرَّتَینِ...) که ترجمه ی آن چنین است:
ما به بنى اسرائیل در كتاب (تورات) اعلام كردیم كه دو بار در زمین فساد خواهید كرد و برترى جویى بزرگى خواهید نمود. هنگامى كه نخستین وعده فرا رسد، مردانى پیكارجو را بر شما مى فرستیم (تا سخت شما را در هم كوبند، حتى براى به دست آوردن مجرمان) خانه ها را جست و جو مى كنند، و این وعده اى است قطعى. سپس شما را بر آن ها چیره مى كنیم و اموال و فرزندانتان را افزون خواهیم كرد و نفرات شما را بیشتر (از دشمن) قرار مى دهیم. اگر نیكى كنید به خودتان نیكى مى كنید، و اگر بدى كنید باز هم به خود مى كنید. و هنگامى كه وعده ی دوم فرا رسد (آن چنان دشمن بر شما سخت خواهد گرفت كه) آثار غم و اندوه در صورت هایتان ظاهر مى شود و داخل مسجد (اقصى) مى شوند، همان گونه كه در دفعه ی اول وارد شدند، و آنچه را زیر سلطه ی خود مى گیرند در هم مى كوبند. امید است پروردگارتان به شما رحم كند، اگر شما برگردید (و رفتارتان را تکرار کنید) ما نیز باز مى گردیم. و ما جهنم را زندان سخت كافران قرار داده ایم. در این آیات، سخن از دو انحراف اجتماعى بنى اسرائیل منجر به فساد و برترى جویى مى گردد به میان آمده است، كه به دنبال هر یك از این دو، خداوند مردانى نیرومند و پیكارجو را بر آن ها مسلط ساخته تا آن ها را سخت مجازات كنند و به كیفر اعمالشان برسانند.
این آیات به انسان ها درس عبرت می دهند تا بدانند خدا هیچ ظلم و ستم و تجاوز و فسادی را بدون مجازات نمى گذارد و هر ستمگری در همین دنیا دست کم به بخشی از کیفر اعمالش خواهد رسید.
آنچه از تاریخ بنى اسرائیل استفاده مى شود این است كه نخستین كسى كه بر آن ها هجوم آورد و بیت  المقدس را ویران كرد، «بُخت  نُصَّر» پادشاه بابل بود که هفتاد سال بیت المقدس به همان حال باقى ماند، تا یهود قیام كردند و آن را نوسازى نمودند. دومین كسى كه بر آن  ها هجوم برد، قیصر روم، «اسپیانوس» بود كه وزیرش «طرطوز» را مأمور این كار كرد. او به تخریب بیت  المقدس و تضعیف و قتل بنى  اسرائیل كمر بست، و این حدود یكصد سال قبل از میلاد مسیح علیه  السلام بود.(1)

منظور از «ثم رَدَدنا لکُم الکَرَّةَ علیهم» رجعت امام حسین است با هفتاد نفر از یارانش که وقتی اجل حضرت حجت فرا می رسد، امام حسین می آید و او را غسل و کفن و دفن می کند؛ سپس حضرت زمام امور را به دست می گیرد و آن  قدر حکومت می  کند که ابروانش (از شدت پیری) بر چشمانش سایه می افکند

اما در تفاسیر، روایاتی ذکر شده است که در آن ها این آیات به امام حسین علیه السلام تطبیق شده است. برای نمونه در تفسیر نور الثقلین آمده است:
در روضه ی کافی از امام صادق علیه  السلام نقل شده است که حضرت درباره ی این آیات فرمود: منظور از «دو بار فساد»، کشتن علی بن ابیطالب و تیر و نیزه زدن به پیکر امام حسن علیهما السلام است و منظور از «برتری جویی بزرگ»، کشتن امام حسین علیه  السلام است.
منظور از «وعدُ اُولاهما»، یاری و خونخواهی امام حسین است و منظور از «عباداً لنا اُولی بأسٍ شدید»، گروهی است که خداوند آن ها را قبل از قیام قائم بر می انگیزد که تک  تک دشمنان اهل بیت پیامبر را مجازات می کنند.
منظور از «ثم رَدَدنا لکُم الکَرَّةَ علیهم» رجعت امام حسین است با هفتاد نفر از یارانش که وقتی اجل حضرت حجت فرا می رسد، امام حسین می آید و او را غسل و کفن و دفن می کند؛ سپس حضرت زمام امور را به دست می گیرد و آن  قدر حکومت می  کند که ابروانش (از شدت پیری) بر چشمانش سایه می افکند.(2)
در روایتی دیگر امام صادق علیه السلام می فرماید: اولین کسی که به این دنیا رجعت می کند حسین بن علی و یزید بن معاویه و یاران او است که آن ها را دقیقاً به همان شکل جرم و جنایت خودشان مجازات می کند و می کشد، سپس امام صادق علیه السلام تلاوت فرمود: «ثُمَّ رَدَدْنا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَیْهِمْ...»(3)
روشن است كه هرگز مفهوم این احادیث، تفسیر این آیات در محتواى لفظی نیست؛ چرا كه این آیات با صراحت تمام از بنى  اسرائیل سخن مى  گوید؛ بلكه منظور این است كه مشابه همان فسادها و مجازات های بنی اسرائیل در این امت نیز رخ مى  دهد و این  که برنامه فوق هر چند در مورد بنى  اسرائیل ذكر شده اما یك قانون كلى است در همه اقوام و ملل و یك سنت جارى عمومى است در طول تاریخ بشر.(4)
آیه ی دیگری از سوره ی اسراء که معنای عامی دارد ولی بر امام حسین علیه السلام به عنوان مصداق تام و بارز، تطبیق شده است، آیه ی 33 است: كسى را كه خداوند خونش را محترم شمرده، نكشید، مگر به  حق. و آن كس كه مظلوم كشته شده، براى ولیّ اش سلطه (و حق قصاص) قرار دادیم اما در قتل زیاده روی نكند؛ چرا كه او مورد حمایت است: وَ لاتَقتُلُوا النَّفسَ الَّتى حَرَّمَ اللَّهُ إِلَّا بِالحَقِّ  وَ مَن قُتِلَ مَظلُومًا فَقَد جَعَلنَا لِوَلِیِّهِ سُلطَانًا فَلَایُسرِف فى القَتلِ  إِنَّهُ كاَنَ مَنصُورًا.
از امام صادق درباره ی معنای این آیه سوال شد. حضرت فرمود: این آیه درباره ی حسین علیه  السلام نازل شده است و اگر برای قصاص او همه ی اهل زمین (همه ی کسانی که در قتلش شرکت کردند یا به این کار راضی بودند) کشته شوند، زیاده روی نخواهد بود.(5)
امام باقر علیه  السلام نیز در تفسیر این آیه می فرماید: «منظور حسین بن علی است که مظلوم کشته شد. ما نیز ولیّ دم او هستیم. هنگامی که قائم ما قیام کند، از او خونخواهی خواهد کرد.»(6)
آیه ی دیگر، آیه ی 71 است که درباره ی همراهی پیروان با امامشان در روز قیامت است: یَوْمَ نَدْعُواْ كُلَّ أُنَاسِ  بِإِمَامِهِمْ...: روزی که هر گروه از مردم را با امامشان فرا می  خوانیم.

روشن است كه هرگز مفهوم این احادیث، تفسیر این آیات در محتواى لفظی نیست؛ چرا كه این آیات با صراحت تمام از بنى  اسرائیل سخن مى  گوید؛ بلكه منظور این است كه مشابه همان فسادها و مجازات های بنی اسرائیل در این امت نیز رخ مى  دهد و این  که برنامه فوق هر چند در مورد بنى  اسرائیل ذكر شده اما یك قانون كلى است در همه اقوام و ملل و یك سنت جارى عمومى است در طول تاریخ بشر

امام باقر علیه  السلام در توضیح این آیه می  فرماید: «رسول خدا با گروه و قوم خود به صحنه ی محشر خواهد آمد و امام علی در میان شیعیان خود خواهد آمد و امام حسن را گروه او همراهی می کنند و امام حسین جلودار گروه حسینیان است. هر کس میان یاران و پشتیبانانش بمیرد آن گروه با وی محشور خواهند شد.(7)
نیز می فرماید: «هنگامی که این آیه نازل شد، مسلمانان از رسول خدا پرسیدند: مگر شما امام همه  ی مردم نیستید؟ حضرت فرمود: من رسول خدا هستم برای همه  ی مردم ولی بعد از من از اهل بیتم امامانی برای مردم از سوی خدا خواهند بود که سردمداران کفر و ضلالت و پیروانشان آنان را تکذیب و به آن  ها ستم خواهند کرد. هر کس که ولایت این ائمه را گردن نهد و از آن ها پیروی نماید، از من و با من است و به دیدار من خواهد رسید. آگاه باشید هر کس که به آن  ها ستم کند و آنان را تکذیب کند، از من و با من نیست و من از او بیزارم!»(8)
پی نوشت ها:
1. تفسیر نمونه، ذیل آیه
2. تفسیر نور الثقلین، ج 3، ص 13
3. همان



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 5 آبان 1395  توسط [ra:post_author_name]

 

حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (حفظه الله):

رفتار برخی شما را عصبانی نکند!

انقلابی باید بصیر باشد، باید بینا باشد، باید پیچیدگیهای شرائط زمانه را درک کند. مسئله اینجور ساده نیست که یکی را رد کنیم، یکی را اثبات کنیم، یکی را قبول کنیم؛ اینجوری نمیشود. باید دقیق باشید، باید شور انقلابی را حفظ کنید، باید با مشکلات هم بسازید، باید از طعن و دق دیگران هم روگردان نشوید، اما باید خامی هم نکنید؛ مراقب باشید. مأیوس نشوید، در صحنه بمانید؛ اما دقت کنید و مواظب باشید رفتار بعضی از کسانی که به نظر شما جای اعتراض دارد، شما را عصبانی نکند، شما را از کوره در نبرد. رفتار منطقی و عقلائی یک چیز لازمی است.

۱۳۸۹/۰۷/۲۹
💻🇮🇷ارتش سایبری فتح المبین🇮🇷💻

🌍🌍🌍  🆔 @Fath_saiber



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ دوشنبه 3 آبان 1395  توسط [ra:post_author_name]